Tuesday, October 8, 2013

Нива на Съзнание


От ниско към високо, нивата на съзнание са: срам, вина, апатия, печал, страх, желание, гняв, гордост, кураж, неутралност, готовност, приемане, причина, любов, радост, мир, просветление.

Въпреки че може да се изскочи в и от различни нива по различно време, обикновено има едно преобладаващо "нормално" състояние за нас. Ако четете този сайт, шансовете са, че сте най-малко на нивото на куража, защото, ако бяхте на по-ниско ниво, вероятно нямаше да имате съзнателен интерес към личностното израстване.


Срам - Само една стъпка над смъртта. Вие вероятно сте склонни към самоубийство на това ниво. Мислете за това като самостоятелно насочена омраза.

Вина - стъпка по-горе от срама, но все още може да имате мисли за самоубийство. Мислите за себе си като за грешник, не можете да си простите за минали прегрешения.

Апатия - Чувство за безнадеждност или жертва. Състоянието на приучена безпомощност. Много бездомни хора са заседнали тук на това ниво.

Печал- състояние на постоянна тъга и загуба. Може да попаднете тук, след загубата на любим човек. Депресия. И все пак по-високо от апатията, тъй като започвате да избягвате от сковаността.

Страх - виждане на света като опасен и несигурен. Параноя. Обикновено ще имате нужда от помощ, за да се издигнете над това ниво, или ще останете в капан за дълго време, като в злоупотребни отношения.

Желание - не го бъркайте с определяне и постигане на цели, това е нивото на пристрастяване, жажда и страст - за пари, одобрение, власт, слава и т.н. Консуматорство. Материализъм. Това е нивото на пушене, пиене и взимане на наркотици.

Гняв - нивото на фрустрация, често от това, че не получавате вашите желания от по-ниско ниво. Това ниво може да ви подтикне към действия на по-високи нива, но може и да ви задържи в омраза. При злоупотребни отношения, вие често ще видите лице изпитващо гняв, съчетано с лице изпитващо страх.

Гордост - Първото ниво, където започвате да се чувствате добре, но това е фалшиво чувство. То зависи от външни обстоятелства (пари, престиж и т.н.), така че е уязвимо. Гордостта може да доведе до национализъм, расизъм и религиозни войни. Помислете за нацистите. Състоянието на ирационално отричане и отбранителност. Религиозния фундаментализъм също е на това ниво. Вие ставате толкова тясно въвлечени в убежденията си, че виждате атаката срещу вашите вярвания като атака срещу вас.

Кураж - Първото ниво на истинската сила. Това е мястото, където започвате да виждате живота си като предизвикателен и вълнуващ, вместо поразителен. Вие започвате да имате интерес към личностното израстване, въпреки че на това ниво най-вероятно ще го наричате нещо друго като напредък, изграждане на умения, кариера, образование и т.н. Започвате да виждате бъдещето си като подобрение на вашето минало, вместо продължение на старото.

Неутралност - Това ниво е концентрирано във фразата "живей и остави другите да живеят." То е гъвкаво, спокойно и необвърващо. Каквото и да стане, можете да поемете ударите. Не е нужно нищо да доказвате. Вие се чувствате в безопасност и се разбирате добре с другите хора. Много от самостоятелно заетите лица са на това ниво. Много удобно място. Нивото на самодоволство и мързел. Грижите се за вашите нужди, но не се претоварвате.

Готовност - Сега, когато се чувствате безопасно и комфортно, започвате да прилагате енергията си по-ефективно. Започвате да вършите добра работа - може би дори най-добрата. Мислите за управление на времето и производителността и организирате неща, които не са били толкова важни за вас на нивото на неутралност. Помислете за това ниво като за развитие на воля и самодисциплина. Тези хора са "кавалеристите" на обществото, те си вършат работата добре и не се оплакват много. Ако сте в училище, а след това сте добър студент, взимате проучванията си на сериозно и ги организирате във времето, за да вършите добра работата. Това е мястото, където вашето съзнание става по-организирано и дисциплинирано.

Приемане - Сега мощна промяна се случва, и се пробуждате за възможностите за активен живот. На нивото на готовност сте станали компетентни, а сега искате да приведете вашите способности в добра употреба. Това е нивото на определяне и постигане на целите си. Тук започвате да поемате отговорността за вашата роля в света. Ако нещо не е наред в живота ви (кариерата ви, здравето ви, вашата връзка), можете да зададете желания от вас резултат и да го промените. Вие започвате да виждате голямата картина на живота си по-ясно. Това ниво кара много хора да сменят професията си, да започнат нов бизнес или да променят начина си на хранене.

Причина - На това ниво надхвърляте емоционалните аспекти на по-ниските нива и започвате да мислите трезво и рационално. Когато достигнете това ниво, вие сте в състояние да използвате своите мотиви и способности в най-голяма степен. Сега имате дисциплина и проактивност напълно да използвате природните си способности. Вие сте достигнали точката, в която казвате: "Уау. Мога да правя всички тези неща и аз знам, че трябва да ги използвам добросъвестно". Така че, кое е най-доброто използване на талантите ми? "Поглеждате около света и започвате да правите смислени участия". От най-висок клас, това е нивото на Айнщайн и Фройд. Вероятно повечето хора никога не достигат това ниво през целия си живот.

Любов - това не е просто "етикет - любов ", защото това не е емоцията на любовта. Това е безусловна любов, постоянно разбиране на вашата свързаност с всичко, което съществува. Помислете за състраданието. На нивото на разума (причината), живеете в служене на главата (на мозъка) си. Но това в крайна сметка се оказва задънена улица, където попадате в капана на свръх-рационализирането. Виждате, че имате нужда от по-голям контекст. На нивото на любовта, сега поставяте главата си и всички други таланти и способности в услуга на сърцето си (не на емоциите си, а на по-големият смисъл за правилно и грешно - вашата съвест ). Това е нивото на пробуждането на истинската си цел. Вашите мотиви на това ниво са чисти и непокварени от желанията на егото. Това е нивото на живот в служба на човечеството. Помислете за Ганди, Майка Тереза, д-р Алберт Швайцер. На това ниво вие също започвате да се ръководите от сила, по-голям от вас самите. Това е чувство на освобождаване. Интуицията ви става изключително силна.

Радост - състояние на всепроникващо, непоклатимо щастие. Екхарт Толе описва това състояни в "The Power of Now". Нивото на светиите и напредналите духовни учители. Просто бидейки около хора на това ниво ви кара да се чувствате невероятно. На това ниво живота е напълно ръководен от синхронността и интуицията. Вече няма нужда да си поставяте цели и да правите подробни планове - разширяването на съзнанието ви позволява да работите на много по-високо ниво. Преживяване близко до смъртта може временно да ви избута до това ниво.

Мир - Тотална трансцендентност (Трансцендентност от латиснки: „прекрачване"; областта на абсолютното и божественото, която се намира изцяло извън материалната вселена. Тя е областта, от която произлиза душата и където тя ще се върне). Hawkins твърди, че това ниво се достига от един човек на 10 млн.

Просвещение - Най-високото ниво на човешкото съзнание, когато човечеството се слива с божественото. Изключително рядко. Нивото на Кришна, Буда и Исус. Дори само мисълта за хората на това ниво може да повиши съзнанието ви.

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com

No comments:

Post a Comment

text

WANDERER OF THE SKIES

WANDERER OF THE SKIES
на български

2012

OUR FAMILY OF THE STARS

ASHTAR

Отворено писмо до затворник

От известно време следя и активно участвам в превеждането на послания и статии, които са обект на пробуждането на света. Всеки ден научавам нещо и нещо ново ме удивява и учудва в сравнение с вчера. Но сега съм наясно, че истинска промяна не може да се прояви без нашето пряко участие.

Не съм единствената, която чувства по този начин движението за пробуждане, например Бил Брокбрадър, известен като Бил Ууд, който участваше в интервютата с Кери Касиди в Проекта Камелот и сподели информация, известна на него, свързана с истински случки в нашия физически свят, какво прави действително военната машина, той очерта много факти за много неща, в които той самият е участвал като служещ на Военноморските сили на САЩ.

Една от неговите задачи включваше изучаване на файлове, свързани с проект „ Лупа”, в който той откри, че с прилагането на изключително напреднала технология имаше опит да се създаде най-успешната тактика за анклав на хора в още по-големи неприятности, в които вече те са.

Но, Бил не спря тук. Той сподели всеки проект, който той чувстваше, че може да сподели публично. Той говореше честно, дори за лични неща, които биха намалили неговата автентичност и можеха да бъдат използвани срещу него.

Най-вече сексуалният акт с непълнолетен, поради който той беше преследван (и освободен) през 1998, а странното е, че процесът някак си беше насрочен, когато той реши да напусне военните и да започне да пробужда хората за реалното състояние на света.

Той очевидно стана неудобен за много хора. Въпреки че всичко беше зад него, изглежда, че определени хора намериха начин да възобновят процеса му и да сложат край на кампанията на Бил.

Проблемът е, че Бил е арестуван и му е попречено да извършва работата си по пробуждане и просветление на хората. Чрез неговите свидетелски показания, които реших да намеря в Интернет, да слушам, да гледам, да чета много тревожни истории, които не са известни на широката публика, но военните сили ги правят където и да се намират.

По този начин научих, че има кръг от хора, които се събуждат и които изоставят военната кариера, за да могат да говорят за нещата, през които са преминали. Тъй като ние създаваме онези неща, в които влагаме енергията си, аз моля всички вас, които се чувствате съпричастни с историята на Бил Ууд, моля, направете собствено проучване, гледайте интервютата му в ЮТуб и ако сте вдъхновени, напишете писмо на този смел мъж.

Не е важно дали ще подпишете това писмо със собственото си име или не, важно е Бил да получи знак за нашата подкрепа, въпреки че е в изолация и не може да го получи по друг начин. Ние се възхищаваме от него заради всичко, което реши да направи от името на всички нас.

Адресът е:

William Brockbrader 1046233 CO ADA County Jail

7210 Barrister Drive, Boise

Idaho 83704.USA

Пробуждането се случва, съзнанието се случва и то ще върви по пътя си с или без нас. Ние трябва да решим ще участваме ли активно в това, което се случва около нас или не. Да четеш само послания, онези, които можеш да намериш тук и в подобни сайтове, добре, това действително променя енергията, но вие трябва да проявите тази енергия. Аз правя това по мой начин. Направете същото. За по-доброто

:) Мариана Понтони