Wednesday, July 18, 2012

Седмичен бюлетин на Бенджамин Фулфорд - 17 юли 2012


Време е отново да видим общата картина...
 
(свободен и малко съкратен превод от politaia.org)
Когато се случват исторически събития, ежедневният поток на новините може да замъгли погледа на някого. Сега живеем в такова време, че е добре да отстъпим малко назад и да хвърлим поглед на общата картина. Европейската “криза”, фискалната пропаст в САЩ и продължаващите военни приготовления на терористичните държави на НАТО в Близкия и Средния Изток са части от една неминуема промяна в начина, по който светът ще бъде управляван в бъдеще.
Никаква пропаганда на западните корпоративни медии и никаква колкото и да е голяма сума, която се вкарва през компютрите в “черните екрани” на централните банки, не може да промени действителността. Най-голямата част от парите на света сега е в ръцете на незападни лица, които защитават съвсем друг дневен ред, в сравнение с този, който се защитава от хората, които управляват Запада и по-голямата част на света от най-малко 300 години. 
Най-добрата аналогия за случващото се на Запад е падането на Съветския съюз. То започна с една стачка в корабостроителница в Гданск и завърши с падането на Съветския съюз, което в ретроспекция като че ли не отне много време. По онова време обаче ни се струваше, че продължава цяла вечност, защото между двете събития изминаха няколко години. 
На Запад смяната на правителствата, контролирани от криминални банкери, започна с Исландия и ще завърши със САЩ и Ватикана.
В момента положението е като на Титаник след сблъскването с айсберга: на техниците и на капитана на кораба е ясно, че корабът е загубен, въпреки че не могат да кажат точно, колко време още остава на хората, за да се качат в спасителните лодки.
Това, което направи разпада на Съветския съюз неизбежно, не беше, както ни беше разказвано, икономическият банкрут на съветския модел. Всъщност се оказа, че кражбата на валутните резерви [на Съветския съюз, извършена от администрацията на Рейгън – бел.нем.пр.] е предизвикал колапса. Това, което сега наблюдаваме на Запад, е същото. Машината за печатане на пари на Федералния резерв е затворена и колапсът е неизбежен.
Представете си това така: добре печелещ брокер на Уолстрийт е бил уволнен. Той има достатъчно пари от много добри сделки и достатъчно спестявания, за да продължи да живее както досега. Въпреки това ви прави впечатление, че той започва да продава спортните си автомобили и колекцията си от картини...
През последните 30 години САЩ и Европа (като цяло) имат търговски дефицит с останалата част на света. Финансовите лидери на Запада тайно финансираха търговските дефицити с обещания, които не можеха да спазят. Това например е причината, поради която при раждането на един американец се издава облигация за 300 000 долара дългове, която е обезпечена с работата, която  новороденият американец ще върши цял живот. Това е и причината, поради която китайците тайно имат ипотечни права върху голяма част от недвижимите имоти на САЩ.
С такива маневри бе купено време и бе създадено впечатление, че всичко е наред, преди всичко в САЩ. Но както в горния пример с брокера от Уолстрийт действителността може да се прикрива известно време, но рано или късно тя се разкрива. Така стоят нещата на Запад. Сега нациите, които даваха кредити, престанаха да дават назаем нови пари.
Затова сега има Алианс от 147 нации, начело с Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, който заяви на западните нации, че няма да купува повече техните облигации или “финансови продукти”.
От друга страна на нациите, които дават кредити, им се пречеше да инвестират излишъците си от търговията със Запада в реални активи, като например в мултинационалните концерни на Запада.
В резултат имаме мексиканска патова ситуация, при която двама души седят на масата един срещу друг и всеки е насочил пушката си срещу другия.
В този случай обаче времето работи за Алианса от 147 нации. Големият проблем за западните нации е фактът, че по-голямата част от тяхната промишлена структура бе изнесена в страни с ниски заплати. Тези арогантни нации смятаха, че останалата част на света ще продължи да произвежда реални стоки, докато западният свят чрез банките си и други финансови институти ще издава заповедите.
Сега обаче им става ясно, че парите, които се печелят чрез експортни фабрики в Китай или в страните от ASEAN, не текат в заеми за западните държави. Китайците дават доларите си по целия свят за реални стойности, като недвижими имоти, предметни активи и фабрики. Другите държави следват този пример и правят същото.
Значението на нещата е във факта, че Европейският съюз като цяло и САЩ са банкрутирали, но не искат да го признаят.
В случая с ЕС страните-членки обявиха, че ще печатат евро, за да си помогнат в кризата. Но проблемът е, че Европейската централна банка изобщо няма правото да отпечата нито едно евро повече. 
Подобно е положението и в САЩ.
Тук много читатели могат да възразят, че Федералният резерв и Европейската централна банка вече обявиха масирани акции за печатане на пари. Тогава възниква въпросът “къде са изчезнали всичките пари”?
Отговорът е, че те всеки път бяха блокирани. Кой извършва блокажа? 147-те нации, на които вече им омръзнаха масовите убийци и нападенията на НАТО. Те могат да дадат нареждане на Банката за Международни разплащания (BIZ) да блокира парите и те точно това правят. 
В случая със САЩ положението е малко по-различно. САЩ са по-надълбоко в блатото на дълговете спрямо останалата част на света, отколкото Европейският съюз. Досега китайците оставяха нещата да вървят, защото в дългосрочен геополитически план те имат интерес от един търговски дефицит на САЩ. Колкото повече долари получават, толкова повече могат да дават в Азия, Африка или Южна Америка и толкова повече приятели и влияние могат да получат по света.
В резултат вече стана ясно, че китайците биват възприемани от останалата част на света като хората с бизнес-планове и с пълни куфарчета с пари, докато западните нации идват с пушки и планове за военни действия ... 
Голямата блокада остава в сила, докато на азиатските и на другите страни бъде разрешено да влагат безпрепятствено парите си в Европа или в САЩ. Когато това стане възможно, много американци и европейци ще бъдат наети на работа, за да участват в глобална кампания за слагане на край на бедността и на разрушаването на околната среда и за започване на нова епоха. 
Превод: Лусесита

No comments:

Post a Comment

text

WANDERER OF THE SKIES

WANDERER OF THE SKIES
на български

2012

OUR FAMILY OF THE STARS

ASHTAR

Отворено писмо до затворник

От известно време следя и активно участвам в превеждането на послания и статии, които са обект на пробуждането на света. Всеки ден научавам нещо и нещо ново ме удивява и учудва в сравнение с вчера. Но сега съм наясно, че истинска промяна не може да се прояви без нашето пряко участие.

Не съм единствената, която чувства по този начин движението за пробуждане, например Бил Брокбрадър, известен като Бил Ууд, който участваше в интервютата с Кери Касиди в Проекта Камелот и сподели информация, известна на него, свързана с истински случки в нашия физически свят, какво прави действително военната машина, той очерта много факти за много неща, в които той самият е участвал като служещ на Военноморските сили на САЩ.

Една от неговите задачи включваше изучаване на файлове, свързани с проект „ Лупа”, в който той откри, че с прилагането на изключително напреднала технология имаше опит да се създаде най-успешната тактика за анклав на хора в още по-големи неприятности, в които вече те са.

Но, Бил не спря тук. Той сподели всеки проект, който той чувстваше, че може да сподели публично. Той говореше честно, дори за лични неща, които биха намалили неговата автентичност и можеха да бъдат използвани срещу него.

Най-вече сексуалният акт с непълнолетен, поради който той беше преследван (и освободен) през 1998, а странното е, че процесът някак си беше насрочен, когато той реши да напусне военните и да започне да пробужда хората за реалното състояние на света.

Той очевидно стана неудобен за много хора. Въпреки че всичко беше зад него, изглежда, че определени хора намериха начин да възобновят процеса му и да сложат край на кампанията на Бил.

Проблемът е, че Бил е арестуван и му е попречено да извършва работата си по пробуждане и просветление на хората. Чрез неговите свидетелски показания, които реших да намеря в Интернет, да слушам, да гледам, да чета много тревожни истории, които не са известни на широката публика, но военните сили ги правят където и да се намират.

По този начин научих, че има кръг от хора, които се събуждат и които изоставят военната кариера, за да могат да говорят за нещата, през които са преминали. Тъй като ние създаваме онези неща, в които влагаме енергията си, аз моля всички вас, които се чувствате съпричастни с историята на Бил Ууд, моля, направете собствено проучване, гледайте интервютата му в ЮТуб и ако сте вдъхновени, напишете писмо на този смел мъж.

Не е важно дали ще подпишете това писмо със собственото си име или не, важно е Бил да получи знак за нашата подкрепа, въпреки че е в изолация и не може да го получи по друг начин. Ние се възхищаваме от него заради всичко, което реши да направи от името на всички нас.

Адресът е:

William Brockbrader 1046233 CO ADA County Jail

7210 Barrister Drive, Boise

Idaho 83704.USA

Пробуждането се случва, съзнанието се случва и то ще върви по пътя си с или без нас. Ние трябва да решим ще участваме ли активно в това, което се случва около нас или не. Да четеш само послания, онези, които можеш да намериш тук и в подобни сайтове, добре, това действително променя енергията, но вие трябва да проявите тази енергия. Аз правя това по мой начин. Направете същото. За по-доброто

:) Мариана Понтони