Saturday, January 25, 2014

Графенът ще промени живота на хората завинаги, убедени са учените

http://znanie.eu/%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B3%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%89%D0%B5%D1%82%D0%BE-200-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B8-%D0%BF%D0%BE/

Снимка: ПИК
Научната фантастика вече е реалност – учени от Университета на Манчестър създадоха материала на бъдещото, който е 200 пъти по-силен от стоманата. Той е наречен графен и се смята, че ще промени живота на хората във всеки аспект. Уникалното на новия материал е, че въпреки своята твърдост, той е невероятно лек. Малко камъче от него може да се задържи на листенцето на цвете, без да го нарани.
„Той е най-силният в света, но в същото време е лек, може да се огъва и разтяга, прозрачен е и е най-добрият проводник на топлина и електричество. Това е откритието на века, защото вече само с един материал ще е възможно да се извърши всичко. Удивително е, че един-единствен материал обхваща всички тези свойства”, казва Робърт Аргован, ръководител на екипа изследователи в Университета в Манчестър.
Според учените графенът ще може да се използва за производството на почти всичко – от презервативи до медикаменти за лечение на рак, през проектори за екрани и батерии, които ще зареждат за секунди цели самолети. „Потенциалът на графена е безграничен и бъдещето вече е променено завинаги”, убедени са изследователите.
Новият материал вече се използва ограничено за някои специални продукти, като например ракетите за тенис на Новак Джокович и Анди Мъри.
„Все пак и с него има проблеми, тъй като е толкова тънък, че е трудно да бъде обработван и е нужно да се влага ръчен труд, което оскъпява продуктите от него. Скоро обаче ще се намери начин този недостатък да бъде отстранен и ще станем свидетели на нова технологична революция”, признават учените.

No comments:

Post a Comment

text

WANDERER OF THE SKIES

WANDERER OF THE SKIES
на български

2012

OUR FAMILY OF THE STARS

ASHTAR

Отворено писмо до затворник

От известно време следя и активно участвам в превеждането на послания и статии, които са обект на пробуждането на света. Всеки ден научавам нещо и нещо ново ме удивява и учудва в сравнение с вчера. Но сега съм наясно, че истинска промяна не може да се прояви без нашето пряко участие.

Не съм единствената, която чувства по този начин движението за пробуждане, например Бил Брокбрадър, известен като Бил Ууд, който участваше в интервютата с Кери Касиди в Проекта Камелот и сподели информация, известна на него, свързана с истински случки в нашия физически свят, какво прави действително военната машина, той очерта много факти за много неща, в които той самият е участвал като служещ на Военноморските сили на САЩ.

Една от неговите задачи включваше изучаване на файлове, свързани с проект „ Лупа”, в който той откри, че с прилагането на изключително напреднала технология имаше опит да се създаде най-успешната тактика за анклав на хора в още по-големи неприятности, в които вече те са.

Но, Бил не спря тук. Той сподели всеки проект, който той чувстваше, че може да сподели публично. Той говореше честно, дори за лични неща, които биха намалили неговата автентичност и можеха да бъдат използвани срещу него.

Най-вече сексуалният акт с непълнолетен, поради който той беше преследван (и освободен) през 1998, а странното е, че процесът някак си беше насрочен, когато той реши да напусне военните и да започне да пробужда хората за реалното състояние на света.

Той очевидно стана неудобен за много хора. Въпреки че всичко беше зад него, изглежда, че определени хора намериха начин да възобновят процеса му и да сложат край на кампанията на Бил.

Проблемът е, че Бил е арестуван и му е попречено да извършва работата си по пробуждане и просветление на хората. Чрез неговите свидетелски показания, които реших да намеря в Интернет, да слушам, да гледам, да чета много тревожни истории, които не са известни на широката публика, но военните сили ги правят където и да се намират.

По този начин научих, че има кръг от хора, които се събуждат и които изоставят военната кариера, за да могат да говорят за нещата, през които са преминали. Тъй като ние създаваме онези неща, в които влагаме енергията си, аз моля всички вас, които се чувствате съпричастни с историята на Бил Ууд, моля, направете собствено проучване, гледайте интервютата му в ЮТуб и ако сте вдъхновени, напишете писмо на този смел мъж.

Не е важно дали ще подпишете това писмо със собственото си име или не, важно е Бил да получи знак за нашата подкрепа, въпреки че е в изолация и не може да го получи по друг начин. Ние се възхищаваме от него заради всичко, което реши да направи от името на всички нас.

Адресът е:

William Brockbrader 1046233 CO ADA County Jail

7210 Barrister Drive, Boise

Idaho 83704.USA

Пробуждането се случва, съзнанието се случва и то ще върви по пътя си с или без нас. Ние трябва да решим ще участваме ли активно в това, което се случва около нас или не. Да четеш само послания, онези, които можеш да намериш тук и в подобни сайтове, добре, това действително променя енергията, но вие трябва да проявите тази енергия. Аз правя това по мой начин. Направете същото. За по-доброто

:) Мариана Понтони