Thursday, June 19, 2014

За житния кръг в Турия, Сърбия от 8 юни 2014


Лабиринтът в Турия: Разработване на действен план
Статия на Мишел Дженингс (Michelle Jennings), резюме
Този лабиринт с единична пътека, който се появи в Турия, Сърбия, на 8 юни 2014, ни напомня за формацията в Hod Hill с нейния лабиринт вътре. Изглежда, че се подчертава значението на символиката на виещия се път в живота и значението на Вътрешното Пътуване (Пътуването вътре в себе си).


Снощи четох книгата на Бейли “Изгубеният език на символизма” (BayleyThe Lost Language of Symbolism) и там намерих препратка към друга стара книга, наречена “Лабиринтът на Света и Раят на Сърцето” от Дж. А. Коменски (“The Labyrinth of the World and the Paradise of the Heartby J.A.Komensky) от 1631 г.
Лабиринтът символизира вътрешното духовно пътуване и криволичещата пътека, която всеки следва в живота си. Лабиринтът е много разпространено символ в западните култури.
Този красив житен кръг, създаден до подходяща криволичеща река, сякаш казва: Личният вътрешен живот е отговор на духовните дилеми.


Лабиринтът има вътрешна "начална" точка, от която човек започва пътуването си към външния свят на живота. Живеейки като съзнателно същество, човек винаги има достъп до вътрешния "източник", и може да влиза отново в лабиринта (подсъзнанието), за да получи нова информация, да разгадае някоя мистерия или да се пребори с някоя негативност, и след това да излезе отново, прероден.

Светлината
(на Любовта) и Нишката (предчувствия, мечти, проблясъци), които ни водят през мрака на собственото ни подсъзнание, се състоят от: нашите емоционални реакции на събития, хора, идеи; нашите интуиции и инстинкти; нашите чувства по отношение на външни събития и нашето възприятие на "съвпадения" или синхронични събития.

Тези нишки (ключове) ни помагат в решаването на безброй тайни и проблеми. За да разберем значението на тези ключове, най-важното е винаги да си задаваме въпроса "Защо?" Това изисква желанието да сме отворени за всеки отговор, който може да се разкрие; то изисква търпение и тишина на ума; то изисква определена самота.
Играчите в мита за Минотавъра: Чудовището негативно потисната психическа енергия предизвиква страх и унищожение; Тезей - героят, позитивното действие, побеждава злото; Ариадна - Женственото, пътеводна Светлина на Интуицията, дава възможност на героя да види пътя си и да оцелее в изпитанието.
Може би на колективно ниво този ясно определен житен кръг ни дава подсказки за това как да подходим към проблемите в негативния свят по съвсем различен начин от сегашните несполучливи опити за ограничаването и смекчаването им. Как можем ние (т.е. ООН, правителства, общества, общности) да зададем въпроса "Защо?" и след това да предприемем подходящи действия в отговор? Как се отнасяме към тези, които се идентифицират с проблемите; които са засегнати от конфликтите; които са посредник за двете? Кои са проблемите? Това са елементите от ситуацията на Световния Лабиринт.
Какво/Кой е МИНОТАВЪРА? Това е целта на "ЗАЩО?". След като си отговорим на тези въпроси, можем да предприемем изцеляващи действия.

Минотавъра е символ на мощните тъмни сили в неосъзнатото, които насърчават измама, жестокост и извращение на властта.

 Минотавъра символизира: "психическо състояние на извратено господство" в комбинация с чувства на вина и потискане на негативните чувства в подсъзнанието. В мита за Тезей и Ариадна  жертвите – седем девойки и седем младежи - символизират доброволни лъжи и увъртания на истината, давани за да се поддържа спокойна съвестта.


 Като цяло, митът за Минотавъра представлява "духовната борба срещу потисничеството". "Въпреки това, тази борба не може да бъде спечелена без оръжията на светлината, защото, според легендата, не само кълбото с нишката е помогнало на Тезей да победи тъмната енергия на Минотавъра, помогнала е и блестящата корона на Ариадна, която е осветявала мрачните коридори на двореца.


ИМА ОГРОМНИ ПРОБЛЕМИ В НАСТОЯЩЕТО, КОИТО ОБХВАЩАТ ЦЕЛИЯ СВЯТ!
Защо и как започне тероризмът?
Защо и как мулти-националните компании започнаха да жертват безразборно околната среда и общностите за "прогрес", "печалба" и "икономическия растеж"?
Защо и как правителствата започнаха да пренебрегват доброто на народите, които те управляват?
Това са големи и опасни въпроси, защото отговорите ще изложат наяве отговорните страни, а именно ВСИЧКИ НАС НА ПЛАНЕТАТА, ВКЛЮЧИТЕЛНО СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ, УПРАВЛЯВАЩИ МЕНИДЖЪРИ, ТЕРОРИСТИ, ЖЕРТВИ И ВСЕКИ ОТДЕЛЕН ЧОВЕК! Колективен поврат е необходим, за да се предпази Минотавъра от тероризъм, разрушение, алчност, страх, омраза, срам, лудост и от това да се превърне в следващото божество, пред което коленичим.
Тезей е влязъл в лабиринта и убива Минотавъра, докато Ариадна чака отвън със Златната Нишка, закрепена за да води Тезей обратно към живота.
Същественият елемент за превръщане на негативната енергия в нова полезна форма е доверието в Пътеводната Светлина и Любовта, която поддържа вселената. Те се проявяват в сънищата, интуицията, чувствата, също и в знанието, науката, математиката и изкуствата на човечеството през хилядолетията.
Автор: Michelle Jennings ( https://michelle-jennings.squarespace.com/blog )
Превод: Лусесита

Линк за статията с още снимки:

Снимки на житния кръг в Турия, Сърбия, от 8 юни 2014:

No comments:

Post a Comment

text

WANDERER OF THE SKIES

WANDERER OF THE SKIES
на български

2012

OUR FAMILY OF THE STARS

ASHTAR

Отворено писмо до затворник

От известно време следя и активно участвам в превеждането на послания и статии, които са обект на пробуждането на света. Всеки ден научавам нещо и нещо ново ме удивява и учудва в сравнение с вчера. Но сега съм наясно, че истинска промяна не може да се прояви без нашето пряко участие.

Не съм единствената, която чувства по този начин движението за пробуждане, например Бил Брокбрадър, известен като Бил Ууд, който участваше в интервютата с Кери Касиди в Проекта Камелот и сподели информация, известна на него, свързана с истински случки в нашия физически свят, какво прави действително военната машина, той очерта много факти за много неща, в които той самият е участвал като служещ на Военноморските сили на САЩ.

Една от неговите задачи включваше изучаване на файлове, свързани с проект „ Лупа”, в който той откри, че с прилагането на изключително напреднала технология имаше опит да се създаде най-успешната тактика за анклав на хора в още по-големи неприятности, в които вече те са.

Но, Бил не спря тук. Той сподели всеки проект, който той чувстваше, че може да сподели публично. Той говореше честно, дори за лични неща, които биха намалили неговата автентичност и можеха да бъдат използвани срещу него.

Най-вече сексуалният акт с непълнолетен, поради който той беше преследван (и освободен) през 1998, а странното е, че процесът някак си беше насрочен, когато той реши да напусне военните и да започне да пробужда хората за реалното състояние на света.

Той очевидно стана неудобен за много хора. Въпреки че всичко беше зад него, изглежда, че определени хора намериха начин да възобновят процеса му и да сложат край на кампанията на Бил.

Проблемът е, че Бил е арестуван и му е попречено да извършва работата си по пробуждане и просветление на хората. Чрез неговите свидетелски показания, които реших да намеря в Интернет, да слушам, да гледам, да чета много тревожни истории, които не са известни на широката публика, но военните сили ги правят където и да се намират.

По този начин научих, че има кръг от хора, които се събуждат и които изоставят военната кариера, за да могат да говорят за нещата, през които са преминали. Тъй като ние създаваме онези неща, в които влагаме енергията си, аз моля всички вас, които се чувствате съпричастни с историята на Бил Ууд, моля, направете собствено проучване, гледайте интервютата му в ЮТуб и ако сте вдъхновени, напишете писмо на този смел мъж.

Не е важно дали ще подпишете това писмо със собственото си име или не, важно е Бил да получи знак за нашата подкрепа, въпреки че е в изолация и не може да го получи по друг начин. Ние се възхищаваме от него заради всичко, което реши да направи от името на всички нас.

Адресът е:

William Brockbrader 1046233 CO ADA County Jail

7210 Barrister Drive, Boise

Idaho 83704.USA

Пробуждането се случва, съзнанието се случва и то ще върви по пътя си с или без нас. Ние трябва да решим ще участваме ли активно в това, което се случва около нас или не. Да четеш само послания, онези, които можеш да намериш тук и в подобни сайтове, добре, това действително променя енергията, но вие трябва да проявите тази енергия. Аз правя това по мой начин. Направете същото. За по-доброто

:) Мариана Понтони