Thursday, September 13, 2012

Каква е разликата между Просветлението и Възнесението?
31-ви август август 2012
Публикувано от Стив Бекоу

            Слушател на Радио InLight е помолил да му бъдат изяснени разликите между Възнесението и Просветлението. Моля, да ми позволи да направя това тук.
Няма разлика сама по себе си между Възнесението като общ процес и Просветлението или Осветлението.

            Възнесението през което ще преминем на 21-ви декември 2012 г. (или по-рано) е Просветление. Въпреки това има някои допълнителни черти относно него, които го правят по-различно от общия процес на просветление, свързани с него, които ме убеждават да го наричаме "просветление плюс" и за тези различия ще спомена по-долу.

            По същия начин има много нива на просветление, простиращи се по целия път обратно до крайното сливане с Бога. Става въпрос за толкова много животи през които преминаваме по своя път, че нямаме ясно разбиране за това събитие.

            Само в триизмерната гама, има най-малко четири етапа на просветление: (1) духовно пробуждане, което се случва, когато Кундалини достигне четвърта чакра, (2) савиклпа самадхи, когато Кундалини достигне до шестата чакра (3 ) Брахамджана или Осъзнаване на Бог, седма чакра, и (4) Сахаджа нирвакалпа самадхи, духовното сърце или храдаям.
Ние можем да имаме всяки от тези преживявания на Просветление и все още да останем в Третото Измерение.

            Но Възнесението, означава, че ние ще напуснем Трето / Четвърто измерение физически и духът ни ще заживее и премине в Петото Измерение. Това е разликата между Просветлението само по себе си и нашето настоящо Възнесение.

            Ако живеехме в света на духовете, Възнесението щеше да включва преминаването от едно измерение към друго. Така че, когато преминаваме от Астралния План (Четвъртото измерение) към Менталното Ниво (Петото Измерение), ни се казва, че сме се възнесли, защото ще заменим нашето астрално с психичното си тяло. Но когато преминем от Средните Райски градини на астралния план към по-високите Райски градини, не ни се казва, че сме се въздигнали, защото ние си запазваме нашето астрално тяло. Движението от едно към друго подниво не включва възнесението, но движението от една равнина или измерение към друго поражда възнесение.

Ето защо Шанкара би казал: "Когато всичките пет обвивики се отстранят, чистият Атман [Себето или Христос] се разкрива" (1) чрез последователни възнесения, ние премахваме петте покрития или тела, свързани с предходната равнина или измерение, докато след преживяванията, за които споменава Шанкара, всичко, което е остава е самия Бог. Ние разкрихме и проявихме Бога чрез серия от последователни възнесения.

При нашето Възнесение Господне на 21 декември 2012 г., ние ще се въздигнем с физическите си тела, което е първото и ново развитие при възнесението. Защото ние ще успеем и ще трябва да повишим вибрациите на това тяло, което постепенно се променя от базирано на въглеродни на истински кристали, така че да може да съществува в по-високите вибрации на Петото Измерение. Но при всички Възнесения в света на духовете, ние просто трябва да изоставим предишното си тяло.
2          Но в това, по което Възнесението очаквано на 21-ви едкември 2012 прилича на всички други възнесения е, че ще преминем от една равнина или измерение, в друга и в този случай, от Трето / Четвърто измерение, свързани с нашето обичайно физическо и духовно съществуване в Петото Измерение. Така че, тъй като това представлява смяна на измерението, ние го наричаме Възнесение.

            Така че, да, то не включва процеса на просветление. Но дали това е просветлението, свързано със седмата чакра, която се нарича Брахмаджнана (Brahmajnana) и не води до постоянно отваряне на сърцето или освобождение от прераждане или просветление, свързани с духовното сърце или хридаям (hridayam), известен като Сахаджа нирвакалпа самадхи, което се изразява в постоянно отваряне и освобождаване на сърцето, аз не знам. Може би трябва да попитате Архангел Михаил за това.

1          Такова е моето разбиране. Няма разлика между Възнесението и Просветлението в много отношения. Но нашето Възнесение на 21-ви декември 2012 ще бъде просветление плюс, защото в него ние също ще вземем нашите физически тела с нас (подновени, разбира се), без да е необходимо да умрем и да напуснем Третото измерение за да преминем в Петото (докато при обикновеното просветление ние няма да стигнем до напускане) и т.н.


Бележки под линия
(1)Шанкара в Свами Прабхавананда и Кристофър Ишърууд, Бижуто на Шанкара с Кръста на Дискриминацията. Холивуд: Веданта Прес, 1975; копие 1947, 56. Има безброй нива на просветление извън това, което Шанкара обсъжда тук.Превод:Helis

No comments:

Post a Comment

text

WANDERER OF THE SKIES

WANDERER OF THE SKIES
на български

2012

OUR FAMILY OF THE STARS

ASHTAR

Отворено писмо до затворник

От известно време следя и активно участвам в превеждането на послания и статии, които са обект на пробуждането на света. Всеки ден научавам нещо и нещо ново ме удивява и учудва в сравнение с вчера. Но сега съм наясно, че истинска промяна не може да се прояви без нашето пряко участие.

Не съм единствената, която чувства по този начин движението за пробуждане, например Бил Брокбрадър, известен като Бил Ууд, който участваше в интервютата с Кери Касиди в Проекта Камелот и сподели информация, известна на него, свързана с истински случки в нашия физически свят, какво прави действително военната машина, той очерта много факти за много неща, в които той самият е участвал като служещ на Военноморските сили на САЩ.

Една от неговите задачи включваше изучаване на файлове, свързани с проект „ Лупа”, в който той откри, че с прилагането на изключително напреднала технология имаше опит да се създаде най-успешната тактика за анклав на хора в още по-големи неприятности, в които вече те са.

Но, Бил не спря тук. Той сподели всеки проект, който той чувстваше, че може да сподели публично. Той говореше честно, дори за лични неща, които биха намалили неговата автентичност и можеха да бъдат използвани срещу него.

Най-вече сексуалният акт с непълнолетен, поради който той беше преследван (и освободен) през 1998, а странното е, че процесът някак си беше насрочен, когато той реши да напусне военните и да започне да пробужда хората за реалното състояние на света.

Той очевидно стана неудобен за много хора. Въпреки че всичко беше зад него, изглежда, че определени хора намериха начин да възобновят процеса му и да сложат край на кампанията на Бил.

Проблемът е, че Бил е арестуван и му е попречено да извършва работата си по пробуждане и просветление на хората. Чрез неговите свидетелски показания, които реших да намеря в Интернет, да слушам, да гледам, да чета много тревожни истории, които не са известни на широката публика, но военните сили ги правят където и да се намират.

По този начин научих, че има кръг от хора, които се събуждат и които изоставят военната кариера, за да могат да говорят за нещата, през които са преминали. Тъй като ние създаваме онези неща, в които влагаме енергията си, аз моля всички вас, които се чувствате съпричастни с историята на Бил Ууд, моля, направете собствено проучване, гледайте интервютата му в ЮТуб и ако сте вдъхновени, напишете писмо на този смел мъж.

Не е важно дали ще подпишете това писмо със собственото си име или не, важно е Бил да получи знак за нашата подкрепа, въпреки че е в изолация и не може да го получи по друг начин. Ние се възхищаваме от него заради всичко, което реши да направи от името на всички нас.

Адресът е:

William Brockbrader 1046233 CO ADA County Jail

7210 Barrister Drive, Boise

Idaho 83704.USA

Пробуждането се случва, съзнанието се случва и то ще върви по пътя си с или без нас. Ние трябва да решим ще участваме ли активно в това, което се случва около нас или не. Да четеш само послания, онези, които можеш да намериш тук и в подобни сайтове, добре, това действително променя енергията, но вие трябва да проявите тази енергия. Аз правя това по мой начин. Направете същото. За по-доброто

:) Мариана Понтони