Tuesday, September 16, 2014

Магическото Дърво на Живота

Магическото дърво на живота е изключително мъдро

Човешкият живот е като голямо дърво с корени дълбоко в земята и листа сочещи към слънцето. Това е, което ни прави хора. Колкото повече достигаме небето, толкова повече нашите корени трябва да бъдат дълбоко в земята. Ако не, дървото ще падне, когато вятърът стане силен.

Животът на дървото започва в калта. След като семето е засадено в земята, как знае кой път е нагоре? То е заобиколено от кал. Има кал навсякъде. Как знае по кой път да расте? Отговорът е много дълбок: семето знае по инстинкт, кой път е нагоре. То не трябва да го разбира. То няма ум. Но природата ни предоставя семената с инстинкт за растете. Целият живот има този инстинкт.

Семето се събужда и се разтваря. То трябва да расте и да се трансформира много пъти, докато достигне своята зрялост и открие силати си като напълно развито дърво. Семето трябва да се бори и да намери своята сила като избутва калта настрана и в крайна сметка пробива земята. Това не изглежда като нещо специално. Малкото семенце пръкнало се от земята може да бъде всичко. То може да бъде стръкче трева или гигантски дъб. Дървото има само един инстинкт да продължи да расте и разширява във Вселената. То никога не мисли за това къде отива или какво ще прави.

Живота ни като човешко същество е като това дърво. Ние не знаем какъв вид живот е пред нас, но ако продължаваме и растем, ние откриваме великолепието на човешкото битие. Вложете цялото си сърце във всеки един момент. Единствената ви мисъл е да растете и разширявате живота си във всички посоки. Повечето от нас правят всичко погрешно. Смятаме, че трябва да имаме едно нещо. Мислим, че трябва да направим нещо. Но дървото на живота ни учи да изпитваме всичко и да продължаме да растем. Никога не спирайте.

Магическото дърво на живота е изключително мъдро. То знае, че всеки растеж нагоре към небето, трябва да има равен такъв дълбоко в земята. Нашите корени в суровия свят на земята ни дават хранителните вещества, чрез които трябва да намерим нашата съдба в слънцето. Всяко предизвикателство, пред което сме изправени ни дава силата и знанието, които са ни необходими, за да изразим себе си по по-изтънчен начин. Дървото никога не се предава. Дори ако дървото е счупено, то все още се издига и продължава да расте. Нищо не може да го спре.

За всяко нещо, което ни трябва е налице сезон. Налице е сезон за създаване на клони и листа. Това е необходимото, което му трябва в крайна сметка, за да даде плод. Това е време на усилена работа. Но преди плодът да може да се появи, дървото създава красиви цветове. В живота на дървото, цветовете се появяват и изчезват веднъж годишно. Дървото не е разочаровано, че създаването на красиво цветче се появява само за кратко. Цветчето трябва да умре преди да може да се трансформира в плод. Нашият живот е същият. Ние имаме свой миг на слава, когато всичко е в сезон. Нашата работа се отплаща. Всяко нещо изглежда работи и животът ни е забавен. Тогава един ден това изчезва и се чудим какво сме направили погрешно. Всички тези усилия и след това красивите цветя, които сме създали са загубени.

Цветето е красиво, но не може да се размножава в нашия живот и да произвежда повече. Дори и най-добрите ни моменти са само за нас, за да знаем, че можем да го направим. Нашето его е доволно, че го направихме. Но няма нищо, което се връща при нас, за нашето бъдеще. Нашата гордост е за кратко.

Създавайте за радостта от сътвореното. Научете от създаденото, че можете да го направите. Сега истинското предизвикателство започва: как да направите живота си ползотворен? Това, което правим, трябва да помогне на другите да се ползват от него, както и да ни помогне да имаме бъдеще, което продължава да се развива автоматично. Това е времето, когато трябва да се трансформират нашите цветя в нещо, което носи плодове. Плодът носи семената за едно бъдеще, което никога няма да свърши. Плодът е привлекателен за много други. Хората идват от всякъде, за да се насладят.

Какво правите, за да помогнете на тази вселена да се наслади и да бъде по-добра? Магическото дърво на живота е чудесен учител. То ни показва, че не сме тук само за нас самите. Ние сме тук, за да осигурим много неща за другите живи същества. Силата на нашия живот осигурява подслон за другите. Плодовете на нашия живот осигуряват храна и радост за другите. Семената на нашите плодове умножават нашия живот във вечно бъдеще.

Ако имаме късмет, можем да създадем един просветен живот, който ще благослови всички и всичко около нас. Когато ние създаваме нашето просветление, всеки от всички поколения в бъдеще ще се възхищава на нашето постижение и ще желае да бъда като нас. Един силен живот трае вечно. Той не пада, когато идват силните ветрове. Той има дълбоки корени в преживяванията на живота и никога не се отказва. Мъдрото и магическо дърво на живота е вдъхновение за всички живи същества. Това е живот, на който да се възхищават звсички поколения в бъдеще. Това е живота, който си струва да се живее.

Източник
Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


http://www.xn--80aapggvibf1ad2i.com/2014/09/magicheskoto-darvo-na-jivota.html

Как да Имате по-Необикновен Живот

Мантрите стимулират Съзнанието

Защо някои хора са по-успешни от други? Ние всички сме родени със същите инструменти, но не всички са се научили как да ги използват. Човешкият мозък е по-сложен, отколкото всеки компютър създаван някога. Нашето сърце и нашата нервна система имат потенциал далеч отвъд всичко, което можем да си представим. Инструментите са точно тук, точно сега, но никой не ни е показал как да усъвършенстваме тези инструменти и да ги използваме в нашето ежедневие.

Древните майстори са открили специален научен подход към стимулирането на нашето тяло, сърце и ум, така че нашата скрита сила да може да се освободи. Те открили силата на свещената дума. Всички думи влияят на това как мислим и как се държим. Както Буда е казал: "Всичко, което сме, е резултат от това, което мислим". Но нека изнесем това една стъпка по-нататък: силата на нашите думи създава успеха в нашия живот. Това е нещо много по-велико от силата на позитивното мислене.

Ние трябва да се научим как да влагаме повече жизнена сила в нашите мисли и желания, за да ги задвижи  към голямо постижение и краен успех. Майсторите трябва да са помислили и за това, когато са открили как да разширят своето съзнание, за да могат да виждат повече и да правят повече. Инструментът, които те са използвали е далеч отвъд нормалното мислене. Те открили, че определени честоти на звука влияят върху тялото, мозъка и нервната система и ъпгрейдват цялата система на нашия персонален компютър. Тези звукови честоти се наричат ​​мантри.

Точно като батерията трябва да бъде заредена с електричество, Мантрите стимулират съзнанието ни да се зарежда с по-Жизнена Сила. Специфични честоти на мантри не само стимулират висшите мозъчни функции, но също така стимулират молекулите на тялото ни да изпълняват с по-висока точност.

Майсторите развили тази наука в продължение на хиляди години задълбочено изследване на връзката между мантрите и техните специфични ефекти върху човешкото съзнание. Казано по-просто, те открили кои Мантри имат правилната вибрация да материализират по-специфична трансформация в съзнанието ни. Налице е специфична Матра за всички необикновени способности, които имаме скрити вътре.

Тази наука е толкова точна и толкова естествена, че всеки може да започне да я използва само след няколко минути на инструкции. Ние всички имаме едни и същи инструменти. Ние просто трябва да се научат как да ги стимулираме с достатъчно електричество, за да предизвика силата на семето на тази способност да се събуди и да започне да расте. След като семето започне да расте, то ще продължи да се развива докато се прояви в нашето ежедневие.

Колко време отнема? Това зависи от вас. Всички семената чакат вътре във вас. Да се ​​научим да ги стимулираме ежедневно води до най-бързи резултати.

Днес двадесет и седем учители по Извършване на Медитация дойдоха в Chiang Mai от Япония, така че те биха могли да подобрят способностите си да споделят тези специални инструменти с колкото е възможно повече хора. Тези техники са изчезнали от човешкия живот за дълго време. Ние правим всичко възможно, за да ги направи достъпни за всеки, който се интересува.

Благодарение на всички вас, думите се разпространяват и повече хора променят живота си.

Източник
Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


No comments:

Post a Comment

text

WANDERER OF THE SKIES

WANDERER OF THE SKIES
на български

2012

OUR FAMILY OF THE STARS

ASHTAR

Отворено писмо до затворник

От известно време следя и активно участвам в превеждането на послания и статии, които са обект на пробуждането на света. Всеки ден научавам нещо и нещо ново ме удивява и учудва в сравнение с вчера. Но сега съм наясно, че истинска промяна не може да се прояви без нашето пряко участие.

Не съм единствената, която чувства по този начин движението за пробуждане, например Бил Брокбрадър, известен като Бил Ууд, който участваше в интервютата с Кери Касиди в Проекта Камелот и сподели информация, известна на него, свързана с истински случки в нашия физически свят, какво прави действително военната машина, той очерта много факти за много неща, в които той самият е участвал като служещ на Военноморските сили на САЩ.

Една от неговите задачи включваше изучаване на файлове, свързани с проект „ Лупа”, в който той откри, че с прилагането на изключително напреднала технология имаше опит да се създаде най-успешната тактика за анклав на хора в още по-големи неприятности, в които вече те са.

Но, Бил не спря тук. Той сподели всеки проект, който той чувстваше, че може да сподели публично. Той говореше честно, дори за лични неща, които биха намалили неговата автентичност и можеха да бъдат използвани срещу него.

Най-вече сексуалният акт с непълнолетен, поради който той беше преследван (и освободен) през 1998, а странното е, че процесът някак си беше насрочен, когато той реши да напусне военните и да започне да пробужда хората за реалното състояние на света.

Той очевидно стана неудобен за много хора. Въпреки че всичко беше зад него, изглежда, че определени хора намериха начин да възобновят процеса му и да сложат край на кампанията на Бил.

Проблемът е, че Бил е арестуван и му е попречено да извършва работата си по пробуждане и просветление на хората. Чрез неговите свидетелски показания, които реших да намеря в Интернет, да слушам, да гледам, да чета много тревожни истории, които не са известни на широката публика, но военните сили ги правят където и да се намират.

По този начин научих, че има кръг от хора, които се събуждат и които изоставят военната кариера, за да могат да говорят за нещата, през които са преминали. Тъй като ние създаваме онези неща, в които влагаме енергията си, аз моля всички вас, които се чувствате съпричастни с историята на Бил Ууд, моля, направете собствено проучване, гледайте интервютата му в ЮТуб и ако сте вдъхновени, напишете писмо на този смел мъж.

Не е важно дали ще подпишете това писмо със собственото си име или не, важно е Бил да получи знак за нашата подкрепа, въпреки че е в изолация и не може да го получи по друг начин. Ние се възхищаваме от него заради всичко, което реши да направи от името на всички нас.

Адресът е:

William Brockbrader 1046233 CO ADA County Jail

7210 Barrister Drive, Boise

Idaho 83704.USA

Пробуждането се случва, съзнанието се случва и то ще върви по пътя си с или без нас. Ние трябва да решим ще участваме ли активно в това, което се случва около нас или не. Да четеш само послания, онези, които можеш да намериш тук и в подобни сайтове, добре, това действително променя енергията, но вие трябва да проявите тази енергия. Аз правя това по мой начин. Направете същото. За по-доброто

:) Мариана Понтони