Friday, May 23, 2014

Сълзи под Микроскоп разкриват Невероятни Факти


Един ден Роуз-Лин Фишър се чудила дали сълзите и от мъка ще изглеждат по различен начин в сравнение със сълзите и от радост, така че тя започва да ги проучва отблизо под микроскоп.

Тя проучила 100 различни сълзи и установила, че базалните сълзи (тези, които тялото ни произвежда за овлажняване на нашите очи) са драстично различни от сълзите получени от рязането на лук. Сълзите, които идват от смях дори не са близки по външен вид с тези от мъка. Както капката вода в океана, всяка малка капка сълза съдържа микрокосмоса на човешкия опит. Нейният проект се нарича "Топографията на Сълзите". Ето както тя каза за проекта:

"Топографията на Сълзите е изследване на 100 сълзи заснети чрез стандартен светлинен микроскоп. Проектът започна в период на лична промяна, загуба, и обилни сълзи. Един ден аз се чудех дали моите сълзи на скръб ще изглеждат по-различно от моите сълзи на щастие - и започнах да ги проучвам отблизо, като използвах инструменти на науката, за да направя изкуство и да размишлявам върху лични и естетически въпроси."

Джоузеф Стромберг от Колеж на науката и изкуствата "Смитсъниън" обяснява, че съществуват три основни типа сълзи – базални, рефлексни и психически (предизвикани от емоции). Всички сълзи съдържат органични вещества, включително масла, антитела и ензими, и се суспендират в солена вода.

Различните видове сълзи съдържат различни молекули. Сълзите, предизвикани от емоции са хормони на протеинова основа, включващи невротрансмитера левцинов енкефалин, който е естествено болкоуспокояващо, освобождаващо се когато сме стресирани.

Плюс това, сълзите наблюдавани под микроскоп са кристализирана сол и могат да образуват различни форми и фигури, така че дори и психическите сълзи с еднакъв химичен състав могат да изглеждат различно.

Фишър каза: „Има толкова много променливи – химията, вискозитета, настройката, скоростта на изпаряване, настройките на микроскопа.”

Сълзи от смях до плач


Сълзи от промяна


Сълзи от скръб


Сълзи от възможност и надежда


Сълзи от лук


Базални сълзи


Сълзи от повторно обединяване


Сълзи от край и начало


Сълзи от освобождаване


Сълзи от въодушевление в даден момент


Сълзи от спомени


Както снежинките и пръстовите отпечатъци, сълзите не са еднакви.

Източник
Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


No comments:

Post a Comment

text

WANDERER OF THE SKIES

WANDERER OF THE SKIES
на български

2012

OUR FAMILY OF THE STARS

ASHTAR

Отворено писмо до затворник

От известно време следя и активно участвам в превеждането на послания и статии, които са обект на пробуждането на света. Всеки ден научавам нещо и нещо ново ме удивява и учудва в сравнение с вчера. Но сега съм наясно, че истинска промяна не може да се прояви без нашето пряко участие.

Не съм единствената, която чувства по този начин движението за пробуждане, например Бил Брокбрадър, известен като Бил Ууд, който участваше в интервютата с Кери Касиди в Проекта Камелот и сподели информация, известна на него, свързана с истински случки в нашия физически свят, какво прави действително военната машина, той очерта много факти за много неща, в които той самият е участвал като служещ на Военноморските сили на САЩ.

Една от неговите задачи включваше изучаване на файлове, свързани с проект „ Лупа”, в който той откри, че с прилагането на изключително напреднала технология имаше опит да се създаде най-успешната тактика за анклав на хора в още по-големи неприятности, в които вече те са.

Но, Бил не спря тук. Той сподели всеки проект, който той чувстваше, че може да сподели публично. Той говореше честно, дори за лични неща, които биха намалили неговата автентичност и можеха да бъдат използвани срещу него.

Най-вече сексуалният акт с непълнолетен, поради който той беше преследван (и освободен) през 1998, а странното е, че процесът някак си беше насрочен, когато той реши да напусне военните и да започне да пробужда хората за реалното състояние на света.

Той очевидно стана неудобен за много хора. Въпреки че всичко беше зад него, изглежда, че определени хора намериха начин да възобновят процеса му и да сложат край на кампанията на Бил.

Проблемът е, че Бил е арестуван и му е попречено да извършва работата си по пробуждане и просветление на хората. Чрез неговите свидетелски показания, които реших да намеря в Интернет, да слушам, да гледам, да чета много тревожни истории, които не са известни на широката публика, но военните сили ги правят където и да се намират.

По този начин научих, че има кръг от хора, които се събуждат и които изоставят военната кариера, за да могат да говорят за нещата, през които са преминали. Тъй като ние създаваме онези неща, в които влагаме енергията си, аз моля всички вас, които се чувствате съпричастни с историята на Бил Ууд, моля, направете собствено проучване, гледайте интервютата му в ЮТуб и ако сте вдъхновени, напишете писмо на този смел мъж.

Не е важно дали ще подпишете това писмо със собственото си име или не, важно е Бил да получи знак за нашата подкрепа, въпреки че е в изолация и не може да го получи по друг начин. Ние се възхищаваме от него заради всичко, което реши да направи от името на всички нас.

Адресът е:

William Brockbrader 1046233 CO ADA County Jail

7210 Barrister Drive, Boise

Idaho 83704.USA

Пробуждането се случва, съзнанието се случва и то ще върви по пътя си с или без нас. Ние трябва да решим ще участваме ли активно в това, което се случва около нас или не. Да четеш само послания, онези, които можеш да намериш тук и в подобни сайтове, добре, това действително променя енергията, но вие трябва да проявите тази енергия. Аз правя това по мой начин. Направете същото. За по-доброто

:) Мариана Понтони