44% от мъжете и 39% от жените са диагностицирани с рак, по-важно от
всякога е да се разбере за храните, които не само ще подхранят тялото
ви, но също ще го и детоксикират от причиняващите рак агенти. Ето някои
от най-мощните храни и билки унищожители на рак.
Морски Зеленчуци
Келп, комбу и нори са три от най-често срещаните морски зеленчуци със
забележителен ефект върху рака. Те са едни от най-богатите и най-усвоими
източници на йод, вещество липсващо в обикновената диета, общото в
много пациенти с рак на гърдата и рак на яйчниците.
Те
също са богати на калций и калий, както и всички минерали, които
помагат в насърчаването на алкалната среда, което прави много трудно
съществуването на раковите клетки.
Водорасли
Хлорела и Спирулина са два от най-силните водораслите, доказани ракови бойци.
Благодарение
на техния невероятен детоксикиращ ефект (включително премахването на
тежки метали) и свойствата им повишаване на имунната система (чрез
насърчаване производството на здравословна чревната флора) и борбата със
свръхрастежа на кандида, те са необходимост за лечението на рак.
Кръстоцветни Зеленчуци
Кръстоцветни зеленчуци като броколи, карфиол, зеле са свързани с
понижаването риска от рак и имат способността да спрат растежа на
раковите клетки на тумори в гърдата, матката, белия дроб, дебелото
черво, черния дроб и шийката на матката.
Оказва
се, че фитохимикал наречен сулфорафан може да стимулира ензими, които
детоксифицират канцерогените преди те да увредят клетките.
Лекарствени Гъби
Лекарствени гъби като рейши и чага имат биоактивни молекули, включително
анти-туморни агенти, които са идентифицирани в тяхната структура. Тези
биоактивни съединения включват полизахариди, алкалоиди, токофероли,
феноли, флавоноиди, каротеноиди, фолати, аскорбинова киселина, ензими и
органични киселини.
Проучванията
показват, че в дългосрочен план консумацията на рейши предотвратява
туморната пролиферация и растеж чрез увеличаване на нивото на
антиоксиданти в индивидуалната кръвна плазма, докато повишава имунитета
на тези, които страдат от напреднал стадий на рак.
Алое Вера
Изследванията
показват силни имуномодулиращи и противотуморни свойства на
полизахариди в алое вера, което означава, че повишава функцията на
имунната система и унищожава раковите тумори.
Едно
проучване в International Immunopharmacology показа, че полизахаридите в
алое вера проявяват силно активиране на макрофагните дейности,
включително производство на увеличени обеми на азотен оксид, който има
анти-туморен потенциал.
Коноп
Растението
коноп съдържа някои от най-балансираните и най-богатите източници на
масла на планетата, с идеално съотношение 3:1 на омега 6 и омега 3.
Маслото от семена на коноп съдържа също 80% незаменими мастни киселини, с
най-високо съдържание от всяко друго растение.
Незаменимите
мастни киселини са от съществено значение за функционирането на
имунната система поради техните антиоксидантни и противовъзпалителни
мастни киселини, които помагат за окисляването на клетките и
възстановяване здравето на клетъчно ниво. Тъй като ракът не може да
оцелее в силно наситена с кислород среда, превъзходното съдържание на
EFA в конопа го прави чудесен избор за лечение на рак.
Чесън
Сляпо,
рандомизирано проучване с над 3000 човешка за седем клинични година
показа, че риска от рак е намален с 60% при тези с най-висок прием на
съдържащи алиум зеленчуци, включително отлежал чесън.
Чудното
хранително вещество изглежда да бъде ензима alliinase (хранителни
вещества от рода Allium), която произвежда противоракови съединения.
Ключът е да го смачкате и да седи в продължение на 15 минути, за да
освободи тези противоракови съединения.
Куркума
Фондацията
"The Life Extension" е провелa обширни изследвания върху
противораковите свойства на куркумата и е установено, че тя е насочена
към 10 причинни фактора, участващи в развитието на рака, включително
увреждане на ДНК, хронично възпаление и нарушаване на клетъчните
сигнални пътища.
Надявам се, че тази информация ще ви вдъхнови да се доверите на природата.
Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com
No comments:
Post a Comment