Friday, June 12, 2015

Bulgarian -- Тълкувание за житния кръг от 30 май - Белият замък

Белият замък – време за изчистване



Тълкувание за житния кръг, открит на 30 май 2015 г. във Fox Ground Down, близо до Blandford Forum, Dorset, Англия.


Още снимки на този житен кръг могат да се видят тук:




По календара на маите Цолкин на 26 май 2015 започна Белият замък – това е вторият замък в Цолкин (замъците са общо 5). Един замък е период от 52 дни и има 4 вълни по 13 дни. Белият замък продължава от 26 май до 17 юли 2015.


Външните 4 полукръга символизират 4-те вълни на този замък:



Вълната на Червения Небесен пътешественик

Вълната на Белия Съединител на световете
Вълната на Синята Буря и
Вълната на Жълтия Човек



В централния кръг отново са изобразени тези вълни във формата на лабиринти. В Белия замък се изпълнява програмата на Жълтия Воин – Изследване, Интелект, Безстрашие. 


По време на Белия замък получаваме Бялата енергия на Изчистването. През тези 52 дни имаме възможност да изследваме нашите вътрешни и външни светове и да се освободим от страхове, отрицателни мисли и от всичко друго, което пречи на нашето духовно развитие.


Белият замък се нарича още "Дворът на смъртта». Втората Вълна на този замък е Вълната на Белия Съединител на световете – енергията на Смъртта – Изравняване, Преход, Смърт, Благоприятна възможност. В центъра на пиктограмата е изобразен кръст като символ на Енергията на Смъртта.


Тази енергия ни помага да открием и да сложим край (да "сложим кръст”) на всички неща в нашия живот, които не ни служат повече по пътя на нашето развитие – във физически, духовен, душевен план. Да изчистим всички стари мисли, чувства, вярвания, схващания, нагласи, блокажи и пр.


Ето кратко описание на тази енергия:



БЯЛ СЪЕДИНИТЕЛ НА СВЕТОВЕТЕ 


(КИМИ, Мост между световете, Worldbridger) - Изравняване. Преход. Смърт. Благоприятна възможност. 

На Земята всичко е преходно. Всичко започва и всичко свършва. Завършването на едно нещо е винаги начало на друго нещо. Много неща, които са ни служили добре в процеса на израстване, вече не са ни нужни. Затова трябва да имаш достатъчна сила на волята, за да се освободиш с благодарност от всичко, което е отработено в процеса.

Всяка болка от раздялата е малък Мост към следващото стъпало. Така ще бъдат прокарани мостове от твоите стари светове към новите.



Най-суровото изпитание в школата на живота – това е умението да се разделяме. Всяка привързаност към земните вещи задържа душата в материята. 


Държиш ли се здраво за нещо? Поставяш ли преходното над вечното? Разбираш ли безсмислието да се държиш за преходното? Преходното съществува само за кратко време. Помни за вечната си душа и създавай чудесни творения!...


Там, където има живот, има и смърт. Често този процес се разбира от човека невярно и с голям страх. Но без това не може да се върви по-нататък. Това е закон на природата. През есента тя замира, за да се роди отново през пролетта. Трябва спокойно да разбираме и да приемаме тези процеси. Смъртта и животът се съединяват, съединявайки световете... Така се извършва еволюцията.


Приемането и освобождаването – това е динамиката на ежедневието. Заминаващото си старо винаги се заменя с идващо ново. Път към изобилието е възможен само по пътя на освобождението.


Енергията, която възниква вследствие на освобождението, служи като помощник по стъпалата на нашето развитие. Ненужното трябва да бъде отстранено и оставено назад. Освобождението е истинска енергия на ускорението и помощ за развитието във времето и пространството.


Ако ти изпитваш дискомфорт, постарай се да разбереш къде си “блокирал” и какво пречи на твоето развитие. Освобождаването от старото може да предизвика у теб дълбока емоционална болка, но ще те доведе до нов старт и ще прокара пътя към твоето изобилие.


Когато вземеш решение и изразиш ясно намерение да се освободиш от миналото, от всичко, което повече не ти служи, се създава пространство за ново начало. При това става голямо просветление и разширение.


Ще се появят нови възможности и нови хора. При това ще можеш да разбереш себе си, твоята неповторимост, изучавайки душата си. И тогава ще можеш да видиш Мостовете, които те съединяват с твоите висши духовни нива.

Мостовете на Сърцето, Мостовете на Любовта са тези Мостове, които са важни за нашето бъдеще. Всичко, което правите с Любов, ще съществува. Любовта е единственото, което можете да вземете в Новите Земи, когато оставите старите сфери. И когато построите Мостове, те ще се измерват не със стомана и бетон, а само с Любов.

Ако се огледате с широко отворени очи, навсякъде в живота си ще видите Мостове. Когато хората си стискат ръцете, те се съединяват с Мост. Вашите ръце представляват Мостове, излизащи от вашето сърце. И вашата усмивка също е Мост. Във всичко има Мост. Защото във всичко ще намерите Любов. Вие ще намерите вашите Мостове към Вечността. Към сърцата на Вашите близки. Вашето главно занимание ще е да бъдете строители на Мостове и самите вие да сте Мостове. 

Мостът между Световете е ключова енергия за изцелението. Темата за освобождаването постоянно присъства в твоя живот. Преобразуването, разбирането и новото начало са възможни само, ако си готов да се освободиш от нещо. И тогава енергиите на вдъхновението ще те повдигнат на по-висшите нива!



Лабиринтите в централния кръг ни показват, че по време на 4-те Вълни на Белия замък имаме възможност да използваме Бялата енергия за да изчистим нашите умове и души. 


Ето едно чудесно описание на Лабиринта като път към себе си:





Акценти:


“Лабиринтът е едно от най-древните средства за съзерцаване, които човечеството познава и използва за своето личностно и духовно развитие. 


Лабиринтът представлява древна (медитативна) практика, която успокоява ума, забавя потока от мисли, събужда вътрешните усещания и интуиция. Чрез него можем да получим подкрепа и яснота. 

Лабиринтът е отлично средство за  себеоткриване и себепознание - защитено и свещено място, в което можем да се свържем с вътрешното си аз и с духовния свят.  

Когато вървим към центъра на лабиринта, символично наближаваме своя вътрешен, духовен център. И тази разходка отразява и Твоя път в живота, защото лабиринтът е метафора и на житейският път, който извървяваме. Отразява пътя към центъра на дълбокото ни и истинско същество.  Започваш своя път отвън, и го приключваш отвътре: отговорът се крие отвътре. Това е медитация, символичен път на поклонение, който кара умът да притихне, за да можеш да се завърнеш във външния свят с отворено сърце и с по-дълбоко и чисто разбиране за себе си.


Всички основни религии съдържат в себе си учение за духовното странстване на героя, за пътя, който трябва да извърви, за да развие в себе си състрадателност и способност да отвръща на света с яснота и мъдрост. Вървенето по лабиринта се е развило като метафора на това духовно пътешествие. Всички ние сме странници по пътя на съзнателното съществуване и откриването на нашата истинска същност. Смисълът на пътя не е придобиването, а освобождаването от притежанията ни.”


Източници за календара на маите:






No comments:

Post a Comment

text

WANDERER OF THE SKIES

WANDERER OF THE SKIES
на български

2012

OUR FAMILY OF THE STARS

ASHTAR

Отворено писмо до затворник

От известно време следя и активно участвам в превеждането на послания и статии, които са обект на пробуждането на света. Всеки ден научавам нещо и нещо ново ме удивява и учудва в сравнение с вчера. Но сега съм наясно, че истинска промяна не може да се прояви без нашето пряко участие.

Не съм единствената, която чувства по този начин движението за пробуждане, например Бил Брокбрадър, известен като Бил Ууд, който участваше в интервютата с Кери Касиди в Проекта Камелот и сподели информация, известна на него, свързана с истински случки в нашия физически свят, какво прави действително военната машина, той очерта много факти за много неща, в които той самият е участвал като служещ на Военноморските сили на САЩ.

Една от неговите задачи включваше изучаване на файлове, свързани с проект „ Лупа”, в който той откри, че с прилагането на изключително напреднала технология имаше опит да се създаде най-успешната тактика за анклав на хора в още по-големи неприятности, в които вече те са.

Но, Бил не спря тук. Той сподели всеки проект, който той чувстваше, че може да сподели публично. Той говореше честно, дори за лични неща, които биха намалили неговата автентичност и можеха да бъдат използвани срещу него.

Най-вече сексуалният акт с непълнолетен, поради който той беше преследван (и освободен) през 1998, а странното е, че процесът някак си беше насрочен, когато той реши да напусне военните и да започне да пробужда хората за реалното състояние на света.

Той очевидно стана неудобен за много хора. Въпреки че всичко беше зад него, изглежда, че определени хора намериха начин да възобновят процеса му и да сложат край на кампанията на Бил.

Проблемът е, че Бил е арестуван и му е попречено да извършва работата си по пробуждане и просветление на хората. Чрез неговите свидетелски показания, които реших да намеря в Интернет, да слушам, да гледам, да чета много тревожни истории, които не са известни на широката публика, но военните сили ги правят където и да се намират.

По този начин научих, че има кръг от хора, които се събуждат и които изоставят военната кариера, за да могат да говорят за нещата, през които са преминали. Тъй като ние създаваме онези неща, в които влагаме енергията си, аз моля всички вас, които се чувствате съпричастни с историята на Бил Ууд, моля, направете собствено проучване, гледайте интервютата му в ЮТуб и ако сте вдъхновени, напишете писмо на този смел мъж.

Не е важно дали ще подпишете това писмо със собственото си име или не, важно е Бил да получи знак за нашата подкрепа, въпреки че е в изолация и не може да го получи по друг начин. Ние се възхищаваме от него заради всичко, което реши да направи от името на всички нас.

Адресът е:

William Brockbrader 1046233 CO ADA County Jail

7210 Barrister Drive, Boise

Idaho 83704.USA

Пробуждането се случва, съзнанието се случва и то ще върви по пътя си с или без нас. Ние трябва да решим ще участваме ли активно в това, което се случва около нас или не. Да четеш само послания, онези, които можеш да намериш тук и в подобни сайтове, добре, това действително променя енергията, но вие трябва да проявите тази енергия. Аз правя това по мой начин. Направете същото. За по-доброто

:) Мариана Понтони